המרחב הבריא
הבריאות שלנו מושפעת מהמקומות בהם אנחנו נמצאים.נשמע מפתיע? 90% מזמננו אנחנו מבלים בתוך מבנים. אפילו כשאנחנו יוצאים החוצה מבעד לדלת, אנחנו נמצאים בסביבה מתוכננת מעשה ידי אדם. העיר, הפארק השכונתי ואפילו החורשה הקרובה, כולם החלו כרעיון במוחו של מתכנן. למקומות אלה השפעה ישירה על הבריאות הפיזית והנפשית שלנו, שהן כמובן שני צדדים של אותו המטבע. באמצעות מחקרים פורצי דרך בתחומי הפסיכולוגיה, מדעי המוח והאדריכלות, ניתן לאפיין מרחבים בריאים. מקומות אלה מעצימים את הנפש, מעוררים השראה, מחברים אותנו לקהילה, משפרים את מצב הרוח שלנו, וגורמים לנו אושר. איך עושים את זה? בואו נגלה יחד.
המרחב הבריא
בתים נקיים מרעלים - על חומרים בריאים במבנים עם יעלי אטשטיין
•
אדריכל איל יוסינגר
•
Season 1
•
Episode 13
האם הבתים שלנו רעילים?
חומרי בנייה רבים המיוצרים בתעשיה מכילים רכיבים שלהם השפעה שלילית על הבריאות שלנו. חומרים נשימים מסוימים מתבטאים כגז המזהם את האוויר, חומרים אחרים פולטים קרינה או מכילים משבשים הורמונליים. סביבות מחייה רעילות עשויות לגרום לכאבי ראש וסחרחורות וכן לבעיות קשות כמו מחלות נשימה, בעיות פוריות, הפרעות במצב הרוח ועוד.
יעלי אטשטיין היא ביולוגית ימית, מרצה וחוקרת אשר הקימה את המיזם החברתי "מסה קריטית" - הפורום לצרכנות בריאה בישראל. מיזם זה בוחן את השפעתם של חומרים שונים מהתעשייה על הבריאות שלנו. היוזמה חותרת לשינוי הכלכלה המקומית מכלכלה מזיקה לכלכלה תומכת בריאות.
לדף מסה קריטית בפייסבוק :