המרחב הבריא
הבריאות שלנו מושפעת מהמקומות בהם אנחנו נמצאים.נשמע מפתיע? 90% מזמננו אנחנו מבלים בתוך מבנים. אפילו כשאנחנו יוצאים החוצה מבעד לדלת, אנחנו נמצאים בסביבה מתוכננת מעשה ידי אדם. העיר, הפארק השכונתי ואפילו החורשה הקרובה, כולם החלו כרעיון במוחו של מתכנן. למקומות אלה השפעה ישירה על הבריאות הפיזית והנפשית שלנו, שהן כמובן שני צדדים של אותו המטבע. באמצעות מחקרים פורצי דרך בתחומי הפסיכולוגיה, מדעי המוח והאדריכלות, ניתן לאפיין מרחבים בריאים. מקומות אלה מעצימים את הנפש, מעוררים השראה, מחברים אותנו לקהילה, משפרים את מצב הרוח שלנו, וגורמים לנו אושר. איך עושים את זה? בואו נגלה יחד.
המרחב הבריא
מרחב בריא לגיל השלישי - עירית נווה
•
אדריכל איל יוסינגר
•
Season 1
•
Episode 5
האם הערים שלנו מתאימות לזקנים?
גיוון קהילתי חיוני לערים בריאות, אך בעשורים האחרונים גוברת התופעה של דחיקת בני הגיל השלישי אל מחוץ לעיר. מבתיהם הותיקים עוזבים מבוגרים רבים אל עבר מרכזי הדיור המוגן, ומרוקנים את העיר משכבה משמעותית באוכלוסיה.
לא רק שאין כאן צדק חברתי כלפי הדורות הקודמים, אלא שתופעה זו מגדילה את מגיפת הבדידות ומונעת את ההטרוגניות החשובה כל כך לקיום עירוני משגשג.
בפרק זה פגשתי לשיחה נפלאה את עירית נווה, אשר מתמחה בעיצוב סביבות מגורים למבוגרים. בעברה עירית היא עובדת סוציאלית, ומשלבת רגישות והקשבה על מנת להתאים את הבתים הישנים לאורח חייהם של דיירים מבוגרים.
שוחחנו על נגישות, בריאות, בטיחות וגעגוע אל יחסי השכנות והנוף המוכר והותיק.
פרק מעניין ומרגש במיוחד.